UtrechtDownUnder kunst op volle grond

STECK, Galgendijk 3, 3566 ME Utrecht
2 september – 2 oktober 2022

Graag nodig ik u uit voor expositie UtrechtDownUnder kunst op volle grond.

UTRECHT DOWN UNDER kunst op volle grond is een tentoonstelling in een tuincentrum over de verhouding tussen mens en natuur.

Tussen het groen van tuincentrum Steck presenteren 24 kunstenaars werk over hun relatie met de natuur. Wetenschappelijke kennis, romantiek maar ook angst voor de natuur komen aan bod.

Uit gerecyclede materialen zijn imposante werken te zien. Installaties, films, performances, wandkleden en tekeningen nestelen zich tussen de planten in en om de kassen en moestuinen.

UtrechtDownUnder kunst op volle grond is een onvergetelijke groene ervaring waar je nog lang op kunt ‘kauwen’.

Tijdens deze vijfde editie van UtrechtDownUnder is werk te zien van:

Arne Hendriks, Matea Bakula, Tanja Smeets, Maze de Boer, Kim van den Belt, Egied Simons, Jeroen Kooijmans, Iris Honderdos, Tyra van Mossevelde, Kevin Bauer, Marijke Breuers, Semâ Bekirović, Ali Eslami, Zeger Reyers, Walter Simon, Nikki van Es, Johan Rijpma, Hans van Lunteren, PJ Roggeband, Francine Claassen, Jonathan Straatman, Raymond Dekker, Anna J. van Stuijvenberg en Menno Hiele.

Hun bijdragen zijn te vinden op de parkeerplaats, in de tuinen

en tussen het groen in de kassen van tuincentrum Steck.

2 september – 2 oktober 2022

STECK, Galgendijk 3, 3566 ME Utrecht

ma-vr: 09.30-18.00 - za: 9.30-17.00 uur - zon: 11.00-17.00 uur

www.utrechtdownunder.nl

 

Ik presenteer een installatie met bakken met een glazen bodem gevuld met planten met wortelstokken en bol- en knolgewassen. Hierbij komen hun bijzondere wortels in beeld.

De wortelgroei is via spiegels live te volgen in de installatie en de ontwikkkeling wordt dagelijks vastgelegd door de bakken te fotokopiëren.

De reeksen kopieën worden gepresenteerd in boekvorm. Iedere dag een nieuwe groeifase, iedere dag wordt een nieuwe pagina aan de boeken toegevoegd.