← Back to archive

13 november 2011 • Uitnodiging Opening winter exhibitions Verbeke Foundation - 20.11.2011 - 16.00

Graag nodig ik u uit voor de opening van de expositie Dear Verbeke Foundation..  op zondag 20 november 2011.

Tijdens de expositie zullen bijzondere vormen van mijn 'Liquid Files" te zien zijn in de toiletgroepen van de Verbeke Foundation.

 

DEAR VERBEKE FOUNDATION...

20.11.2011 - 20.05.2012 
Vernissage: 20.11.2011, 16.00 ur 
Curators: Geert Verbeke, Simon Delobel

Volgend jaar viert de Verbeke Foundation haar vijfde verjaardag. Hoewel de Foundation vlak na haar opening op 1 juni 2007 nog totaal onbekend was, ontvangt ze vandaag elke dag brieven en emails van kunstenaars uit de hele wereld die met haar wensen samen te werken. De profielen van elk van deze kunstenaars zijn erg uiteenlopend: van bekend tot onbekend, amateurs, studenten of reeds gevestigde professionele kunstenaars met al dan niet een eigen website. Ook hun voorstellen zijn erg verschillend. Zo willen sommige kunstenaars hun bestaand werk tentoonstellen en vragen anderen hulp om nieuwe werken te creëren. Nog andere kunstenaars willen dan weer in residentie kunnen verblijven. Daarnaast ontvangt de Foundation ook voorstellen om werken aan te kopen. Soms blijven de vragen zelfs beperkt tot het organiseren van kunsttransport.

In functie van haar middelen probeert de Verbeke Foundation projecten te steunen die min of meer passen binnen haar visie en werking rond kunst en natuur. Zo hecht ze belang aan werk waarbij het hedendaagse ecologische vraagstuk centraal staat. Andere thema’s zijn recyclage, de ontwikkeling van biotechnologie alsook de studie en het begrip van levende organismen. Dear Verbeke Foundation..., de vierde wintertentoonstelling in de Verbeke Foundation, brengt werken samen van enkele kunstenaars die in 2011 steun hebben gekregen van de Foundation om hun nieuwe projecten te realiseren.

Artists: 

Frank Borst (NL) 

Cécile Colle}{Ralf Nuhn (FR) 

Christoph De Boeck (BE) 

Ronald De Winter (BE) 

Jef Faes (BE) 

Sven Fritz (NL) 

Ivan Henriques (BR) 

Egied Simons (NL) 

Steven Tevels (BE) 

Timothy Segers (BE) 

Michiel Van Overbeek (NL)

Performances during the opening by: 

Pieter Van den Bosch (BE) 

PETRUS & Service to Others (BE)