← Back to archive

01 juni 2022 • Uitnodiging voor de opening van de expositie GEWORTELD / EXPLODED VIEWS, Franx, Zoetermeer


Graag nodig ik je uit voor de opening van de expositie ‘GEWORTELD’

Hier zal ik een aantal oude en nieuwe installaties tonen onder de titel:

“EXPLODED VIEWS”, Egied Simons

Locatie: Kunstgarage FRANX

Vlamingstraat 1

2712 BZ Zoetermeer

Datum: Zaterdag 11 juni 2022

Tijd: 16.00 - 18.00 uur

GEWORTELD

De bloemen- en plantenwereld: een onuitputtelijke inspiratiebron voor vele kunstenaars.
Ontdek de boeiende patronen van de wortels van ons ‘alledaags’ groen onder het aardoppervlak en de manier waarop kleine takjes en blaadjes worden beladen met persoonlijke symboliek.
Zie hoe een eeuwenoud ambacht tot op de dag van vandaag met minutieuze precisie in ere wordt gehouden en hoe bloemen en planten ook ingezet kunnen worden in de strijd om macht.
Kunstenaars: Egied Simons, Vereniging van Botanische kunstenaars, Miranda van Dijk en 2GLUKLYA/Natalia Pershina- Yakimanskaya

EXPLODED VIEWS

Levend groen bij FRANX.

Egied Simons toont de wondere wereld van wortelgroei, vergroot het minuscule waterleven, laat zien wat er gebeurt als ons alledaagse groen ‘Explodeert’ en meer! Egied Simons, gefascineerd door de ervaring van ruimte, werkt met de meest uiteenlopende materialen, zelfs fragiele en vluchtige. FRANX vroeg hem om vooral verder te experimenteren hiermee. Dit resulteert in een expositie met levend materiaal, waarin kan worden geobserveerd wat er gebeurt wanneer dit materiaal zich ontwikkelt , of … wordt platgedrukt. Vanwege het doel en de aard van het materiaal zal Simons gedurende de expositie vaak aanwezig zijn om zijn project te “voeden”.

Mede mogelijk gemaakt door STROOM Den Haag en Second Hand HP

Routebeschrijving en meer informatie vind je op: www.kunstgaragefranx.nl