← Back to archive

10 maart 2013 • Uitnodiging Finissage Sculptuur.nl

FINISSAGE 10 MAART 2013

De kunstenaars nodigen u uit voor een feestelijke finissage van deze bijzondere tentoonstelling op zondag 10 maart van 17.15 - 19.15 uur. Wij hopen dat u in de gelegenheid bent om hierbij aanwezig te zijn.

Om 17.15 uur staat een welkomstdrankje voor u klaar. Verzamelaar Marieke Sanders zal om 17.45 uur op persoonlijke wijze de tentoonstelling uitluiden. De kunstenaars kunt u in de omgeving van hun kunstwerken persoonlijk ontmoeten.

Crystal Files

Tijdens de afsluiting van de expositie Skulptuur.nl presenteerde Egied speciaal voor de Korenbeurs gemaakte installatie: Crystal Files Korenbeurs.
Crystal Files laat op glasplaten neergeslagen vormen zien van alledaagse materialen als zouten, soda, urine en suikers. De gekozen vormen zijn dusdanig dat ze het kristallisatieproces optimaal tot zijn recht komt. De serie Crystal Files komt voort uit de serie Liquid Files, Hierbij werd “levend” biologisch materiaal ingekaderd en geprojecteerd met behulp van dia- en overheadprojectoren. Een vergelijkbaar spel speelt Egied Simons met chemische reacties tussen suikers, zouten, alcohol, water en andere stoffen. Deze werken zijn tijdelijk en hebben het karakter van een performance. Het werk van Egied Simons gaat evenzeer over verdichting als over tijd en beweging.