← Back to archive

18 mei 2015 • Invitation opening: Heemtuin Verbeeld VIII

You are kindly invited to attend the opening of "Heemtuin verbeeld VIII", where I present a new installation: Arbor Morgana Leiderdorp 

Opening: Sunday 31 May 2015 at 14.00 hours


Exhibition: 31 May 2015 -  31 October 2015
Opening Hours: Monday till Friday: 8.00 - 17.00 hours
Saterday and Sunday: 15.00 hours - 17.00 hours

Location: bij de ingang van de Heemtuin, Park de Houtkamp, Van Diepingenlaan Leiderdorp (vlakbij de kinderboerderij).

UITNODIGING

Het bestuur van de Stichting Kunst in de Heemtuin heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de beeldententoonstelling De Heemtuin Verbeeld VIII. Het thema van dit jaar is Overbruggen.
De Heemtuin is doorkruist met sloten, vijvers en een beek. Het is een inspirerende plek om vanuit de beeldende kunst aandacht te besteden aan het in de Heemtuin aanwezige water en met name het overbruggen daarvan.
Tevens wil de stichting met het thema "overbruggen" aandacht vragen voor het maatschappelijke belang om in het leven van alle dag, tegenstellingen te overbruggen, verbindingen te leggen, alsmede toenaderingen en handreikingen tot stand te brengen. Te denken valt daarbij aan het overbruggen van verschillen tussen jong en oud, arm en rijk en groot en klein. De tentoonstelling in de Heemtuin zelf is een daarbij al magnifiek voorbeeld hoe natuur, kunst en cultuur met elkaar verbonden kunnen worden.
Wethouder Jeff Gardeniers opent de tentoonstelling tijdens de Dag van het Park op zondag 31 mei 2015 om 14.00 uur. De openingshandeling vindt plaats bij de ingang van de Heemtuin, Leiderdorp, vlakbij de kinderboerderij in park De Houtkamp. Na de opening bent u van harte uitgenodigd voor een uitgebreide rondleiding langs de beelden. De rondleiding wordt afgesloten met een hapje en een drankje.
Deelnemende kunstenaars:
Arno Arts, Egied Simons, Jos Smink, Paul Vendel en Sandra de Wolf , Kees Bierman,  Marian Meerbeek, Mark Oonk , Clara Pouderoijen, Yvonne Halfens,  Peter van den Akker, Ruben la Cruz en Karolien Helweg
Ik kijk ernaar uit u te mogen begroeten,

Marc Neve
Voorzitter bestuur Stichting Kunst in de HeemtuinDe tentoonstelling Heemtuin Verbeeld is mogelijk dankzij de financiƫle steun van de gemeente Leiderdorp, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Vrienden van de Heemtuin.

Arbor Morgana Leiderdorp

Title installation: Arbor Morgana Leiderdorp

Dimensions: 2,5,x 2,5 x 3,5 m
Period: 31 May 2015 -  31 October 2015
Opening Hours: Monday till Friday: 8.00 - 17.00 hours
Saterday and Sunday: 15.00 hours - 17.00 hours
Location: "Waterschapsheuvel near "de Heemtuin", Park de Houtkamp, Van Diepingenlaan, Leiderdorp, the Netherlands
Exhibition: Heemtuin verbeeld VIII

A camera obscura has been created in a shell shaped construction built among trees at Waterschapsheuvel (Heemtuin) Leiderdorp. A lens in the ceiling is pointed straight up towards the crowns of the trees. Leaves and branches moving in the wind and passing clouds are being projected onto a round table. The trees are part of the artwork. The construction is made of willow branches and reed roots. The depth of field can be adjusted by gently turning the table top.